Effect of Foliar Fertilization pH of iron on some bio chimecal characteristics of strawberry (Fragaria ananassa Duch.) cv.Diamant.

Jafari, Masoume and Shokouhian, Ali Akbar and Chamani, Esmail and Asghari, Ali and Khaligh, Roggaye (2017) Effect of Foliar Fertilization pH of iron on some bio chimecal characteristics of strawberry (Fragaria ananassa Duch.) cv.Diamant. In: 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017, Ardabil, Iran.

[img] Text
B-00122-AB-2.pdf

Download (855kB)
Official URL: http://www.uma.ac.ir

Abstract

Effect of Foliar Fertilization pH of iron particular bio chimecal of strawberry (cv.Diamant). Foliar Fertilization pH Inscreption many inuction Iron which decrease suction measure iron increase and may Author particular bio chimecal influence .during 2015 -16 in the campus of Agriculture and Natural Resources of College of Mohaghegh Ardebili in the split split plot design on the base of complete randomized block with three replications. It was carried out on the Foliar pH sirke levels (0، 10، 20، 30ml.l) and soape Agriculture75ml in the tow level and shahed، accord tow levels (nano iron and secostrin iron) with three replications and total with care 48 administration. In this research were measured characteristics of biochemical (Acidity, Titratable acidity, Soluble solids and vitamin C content).Analysis of variance showed that the different meaning ful between characteristics Acidity, Titratable acidity, Soluble solids existend. According to this research, the best result was in levels of30ml.l sirke in the compound level secostrin in the characteristic Acidity. in the characteristic Soluble solids and Titratable acidity best result was dependent of in the level secostrin compound with soap agronomy. Non of cares no effect meaning ful in the vitamin c.

Item Type: Conference or Workshop Item (Poster)
Persian Title: تأثیر pHمحلول آهن بر خصوصیات بیوشیمیایی توت¬فرنگی رقم دیامنت(Fragaria ananassa Duch.) cv.Diamant.
Persian Abstract: pH محلول نقش زیادی در جذب عنصر آهن دارد که با کاهش آن میزان جذب این عنصر افزایش یافته و می¬تواند خصوصیات بیوشیمیایی میوه را تحت تأثیر قراردهد. بدین منظور، آزمایشی به صورت طرح دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌¬های کامل تصادفی با تیمار سرکه در چهار سطح (0، 10، 20، 30 میلی¬لیتر در یک لیتر آب) و صابون 75میلی¬لیتر در دو سطح و شاهد، همراه بادوسطح( کودآهن نانو و آهن سکوسترین)با سه تکرار و در مجموع با 48 واحد آزمایش اجرا شد.در این بررسی ویژگی¬های pH آب میوه، غلظت مواد جامد محلولTSS، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث اندازه¬گیری شدند. بر اساس جدول تجزیه واریانس تفاوت معنی¬داری در صفاتpH آب میوه، غلظت مواد جامد محلولTSS، اسیدیته قابل تیتراسیون وجود داشت. و بهترین نتایجمربوط به تیمار سرکه 30 میلی¬لیتردرلیتر در سطح آهن سکوسترین در صفات pH آب میوه داشت.و در صفات مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون، صابون و آهن سکوسترین بهترین نتیجه را داشت.هیچیک از تیمارها اثر معنی¬داری روی ویتامین ث نداشتند
Subjects: Divisions > Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Divisions: Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Subjects > Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Date Deposited: 25 Nov 2018 10:20
Last Modified: 12 Dec 2018 21:52
URI: http://repository.uma.ac.ir/id/eprint/3523

Actions (login required)

View Item View Item