Modeling energy consumption in greenhouse cucumber

Ebrahimpour, Zahra and Rasooli Sharabiani, Vali and Mesri Gundoshmain, Tarahhom and Eamid, Sama (2017) Modeling energy consumption in greenhouse cucumber. In: 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017, Ardabil, Iran.

[img] Text
C-00078-AB-2.pdf

Download (999kB)
Official URL: http://www.uma.ac.ir

Abstract

Energy is an essential component in the process of economic development, and the optimal use of energy is one of the basic requirements of sustainable agriculture. Increasing demand for food due to increased population will result in excessive use of chemical fertilizers, agricultural machinery, insecticides and other inputs that will ultimately cause environmental problems and threaten public health. Slow The use of energy from work will minimize environmental problems, prevent the destruction of natural resources, and promote sustainable agriculture as an economic production system. To find the practical relationship between inputs and outputs of a production process, the network Neuro-phase is one of the most widely used mathematical models. In this study, modeling and its methods have been used to study the results of energy consumption model in agricultural production, especially greenhouse cucumber production. The results of various studies, using different types of methods for energy modeling, showed that the use of a neural-phase system that combines fuzzy systems with artificial neural networks and one of the methods of artificial intelligence In addition to many benefits, including the elimination of data ambiguities, it offers better and more acceptable results than other methods.

Item Type: Conference or Workshop Item (Poster)
Persian Title: مدل سازی انرژی مصرفی در گلخانه های خیار
Persian Abstract: انرژی مولفه ای اساسی در روند توسعه اقتصادی هست و استفاده بهینه از انرژی یکی از الزامات اصلی کشاورزی پایدار است. افزایش تقاضا برای تولید مواد غذایی به دلیل افزایش جمعیت، منجر به استفاده بیش از حد از کود های شیمیایی، ماشین های کشاورزی، حشره کش ها و دیگر نهاده های تولید خواهد شد که در نهایت باعث مشکلات زیست محیطی می شود و سلامت عمومی رو تهدید میکند.استفاده کار آمد از انرژی باعث به حداقل رسیدن مشکلات زیست محیطی شده، و از تخریب منابع طبیعی جلوگیری کرده و کشاورزی پایدار را به عنوان یک سامانه تولیدی اقتصادی ارتقا می دهد برای پیدا کردن رابطه کاربردی بین ورودی ها و خروجی های یک فرآیند تولید، شبکه های عصبی –فازی یکی از مدل های ریاضی هست که به طور وسیعی به کار برده می شود در این مطالعه ضمن تعریف مدل سازی و روش های آن به بررسی نتایج الگوی مصرفی انرژی در جریان تولیدات کشاورزی به ویژه تولید خیار گلخانه ای پرداخته شده است. نتایج حاصل از بررسی مطالعات مختلف، در استفاده از انواع روش های مختلف برای مدل سازی انرژی مصرفی، نشان داد استفاده از روش سامانه های عصبی –فازی که ترکیبی از سامانه های فازی و شبکه های عصبی مصنوعی هست و یکی از روش های هوش مصنوعی محسوب می شود علاوه بر مزایای بسیار زیادی، از جمله رفع ابهامات داده ها را دارد،بلکه نتایج بهتر و قابل قبول تری را نیزنسبت به روش های دیگر ارائه می دهند
Subjects: Divisions > Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Divisions: Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Subjects > Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Date Deposited: 25 Nov 2018 12:15
Last Modified: 11 Dec 2018 22:47
URI: http://repository.uma.ac.ir/id/eprint/3567

Actions (login required)

View Item View Item