Investigate the Major Challenges in Management and Reducing the Waste of Potato Production for Sustainable Development

Pirmoazzen, Sahar and Abdpour, Alireza (2017) Investigate the Major Challenges in Management and Reducing the Waste of Potato Production for Sustainable Development. In: 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017, Ardabil, Iran.

[img] Text
E-00031-AB.doc.pdf

Download (443kB)
Official URL: http://www.uma.ac.ir

Abstract

Potato is one of the most important food crops play an important role in providing food security to human communities. Obviously, with the aim of optimizing the production of this product in accordance with the principles of sustainable agriculture, reducing waste production of potatoes, as one of the most important factors in increasing its production cycle is continued. On the other hand, non-compliance with certain management principles also makes the good performance of the agricultural product is not obtained. This article describes the nature of that method was a literature review and the factors influencing performance and injury management is discussed. The results of this study indicate that factors such as the variety grown, method and time of harvesting, the type of machine harvesting, irrigation style before harvest, how to plant and prepare land, access to markets and stocks of such challenges in the management and reducing waste are produced potatoes. Each of the above outcomes by examining the relationship between waste and to reduce waste, increase productivity and achieve sustainable development goals proposed. Key words: management, waste of production, potato, sustainable agriculture

Item Type: Conference or Workshop Item (Poster)
Persian Title: بررسی چالش‌های عمده در مدیریت کنترل و کاهش ضایعات تولید سیب‌زمینی در راستای توسعه پایدار
Persian Abstract: سیب‌زمینی یکی از مهمترین محصولات غذایی است که نقش به سزایی در تامین امنیت غذایی جوامع بشری دارد. بدیهی است که در کنار هدف تولید بهینه این محصول مطابق اصول کشاورزی پایدار، کاهش ضایعات تولید سیب‌زمینی، به عنوان یکی از مهمترین عوامل اثرگذار در افزایش و تداوم چرخه تولیدی آن محسوب می‌شود. از طرف دیگر، عدم رعایت برخی اصول مدیریتی باعث می‌شود که عملکرد مطلوبی از زراعت این محصول حاصل نگردد. ماهیت این مقاله توصیفی بوده که به روش مطالعات کتابخانه‌ای انجام شده و به بررسی عوامل مدیریتی موثر بر میزان عملکرد و آسیب‌دیدگی محصول سیب‌زمینی پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد عواملی مانند نوع واریته کشت شده، روش و زمان برداشت، نوع ماشین‌آلات برداشت، آبیاری سبک قبل از برداشت، نحوه کشت و آماده‌سازی زمین، دسترسی به بازار و انبارهای فنی از جمله چالش‌های پیش رو در مدیریت کنترل و کاهش ضایعات تولید سیب‌زمینی می‌باشند. نتایج با بررسی رابطه ضایعات و هریک از موارد فوق به منظور کاهش ضایعات، افزایش بهره‌وری و دستیابی به اهداف توسعه پایدار ارائه شده است. کلمات کليدي: مدیریت، ضایعات تولید، سیب‌زمینی، کشاورزی پایدار
Subjects: Divisions > Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Conferences > 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, 16-17 August 2017
Date Deposited: 01 Dec 2018 18:32
Last Modified: 01 Dec 2018 18:32
URI: http://repository.uma.ac.ir/id/eprint/3798

Actions (login required)

View Item View Item