Ghaffari, Sanam and Masoumi, Lotfali and Ghangi, Masood and Alizadeh, Taher (2009) Analysis of the optimal caffeine dose effects on numerical computing reactography. Other thesis, University of Mohaghegh Ardabili.
![]() |
Text
51.pdf Download (684kB) |
Abstract
In this investigation, results of 400 subjects (20-30 years) were studied, from these cases, results of 270 subjects in nine groups (per group includes 30 subjects) were used in the statistical studying and reminder of them including 130 subjects results were not included into protocol standards. - group 1 : there was n’t observed significant difference between time mean of reaction befor (628/83mc) and after (632/3mc) using 1mg/kg edible caffeine. - group 2 : there was n’t observed significant difference between time mean of reaction befor (626/7 mc) and after (632/2 mc) using 1/5mg/kg edible caffeine. - group 3 : there was n’t observed significant difference between time mean of reaction befor (554/92 mc) and after (559/72 mc) using 2mg/kg edible caffeine. - group 4 : there was n’t observed significant difference between time mean of reaction befor (554/4 mc) and after (556/9 mc) using 2/5mg/kg edible caffeine. - group 5 : there was observed significant difference between time mean of reaction befor (507/5 mc) and after (522 mc) using 3mg/kg edible caffeine. reaction time after using 14/98mc has increased. - group 6 : there was observed significant difference between time mean of reaction befor (521/5 mc) and after (478/6 mc) using 3/5mg/kg edible caffeine. reaction time after using 42/9mc has decreased. - group 7 : there was observed significant difference between time mean of reaction befor (628/8 mc) and after (565/3 mc) using 4mg/kg edible caffeine. reaction time after using 63/5 mc has decreased. - group 8 : there was observed significant difference between time mean of reaction befor (627/96 mc) and after (592/2 mc) using 4/5mg/kg edible caffeine. reaction time after using 35/76mc has decreased. - group 9 : there was observed significant difference between time mean of reaction befor (628/1 mc) and after (610/9 mc) using 5mg/kg edible caffeine. reaction time after using 17/2 mc has decreased.
Item Type: | Thesis (Other) | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Persian Title: | آناليز تأثير دوز اپتيمم كافئين در راكتوگرافي كامپيوتري اعداد | ||||||
Persian Abstract: | امروزه بيش از نيمي از مردم دنيا از انواع پسيكواستيمو لاتورها در قالب قهوه، چاي، نوشابه، شكلات... ونوشيدنيهاي مختلف استفاده ميكنند. درحالي كه اغلب از دلايل انتخاب نوع ماده مورد استفاده خود آگاهي كاملي ندارند. استفاده از قهوه در محدودههاي های زمانی خاص (ساعات پرکار بین صبح و ظهر)، هنگام مطالعه، و هنگام کار و… این فکر را در ذهن متبادر می سازد که از کاربرد آنها تجارب سودبخشی در بهره گیری از افزایش توان ذهنی یا جسمی ( به طور خودآگاه ویا ناخودآگاه) به دست آوردهاند. بنابراین میتوان نوع و کاربرد پسیکو استیمولاتورهای موجود در مواد غذایی را از طریق کاربرد روش های علمی، مطالعه و اطلاعات علمی لازمه را جهت استفاده بهینه از مواد در اختیار افراد قرار داد . در این پژوهش نتایج چهارصد نفر از آزمایش شوندگان(30-20 ساله) مورد بررسی قرار گرفت که از این بین نتایج دویست و هفتاد نفر در قالب نه گروه سی نفری در بررسی های آماری مورد استفاده واقع شد و نتایج یکصد و سی نفر از آزمایش شوندگان خارج از استانداردهای پروتوکول تشخیص داده شد. گروه 1 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc83/628) و بعد (mc3/632) از مصرف mg/kg 1 کافئین خوراکی مشاهده نشد. گروه 2 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 7/626) و بعد(mc 2/632) از مصرف mg/kg 5/1 کافئین خوراکی مشاهده نشد. گروه 3 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 9/554) و بعد (mc72/559) از مصرف mg/kg 2 کافئین خوراکی مشاهده نشد. گروه 4 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 4/554) و بعد (mc 9/556) از مصرف mg/kg 5/2 کافئین خوراکی مشاهده نشد. گروه 5 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 42/507) و بعد (mc42/552) از مصرف mg/kg 3 کافئین خوراکی مشاهده شد. زمان راكسيون پس از مصرف mc98/14 افزايش يافته است. گروه 6 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 5/521) و بعد (mc 6/478) از مصرف mg/kg 5/3 کافئین خوراکی مشاهده شد. زمان راکسیون پس از مصرف mc 9/42 کاهش یافته است گروه 7 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 8/628) و بعد (mc 3/565) از مصرف mg/kg 4 کافئین خوراکی مشاهده شد. زمان راکسیون پس از مصرف mc 63.5 کاهش یافته است. گروه 8 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 96/627) و بعد (mc 2/592) از مصرف mg/kg 5/4 کافئین خوراکی مشاهده شد. زمان راکسیون پس از مصرف mc 76/35 کاهش نشان می دهد. گروه 9 : تفاوت معنی داری بین میانگین زمان راکسیون قبل(mc 1/628) و بعد (mc 9/610) از مصرف mg/kg 5 کافئین خوراکی مشاهده شد. زمان راکسیون پس از مصرف mc 2/17 کاهش نشان می دهد. | ||||||
Supervisor: |
|
||||||
Advisor: |
|
||||||
Subjects: | Faculty of Basic Sciences > Department of Biology Divisions > Faculty of Basic Sciences > Department of Biology |
||||||
Divisions: | Subjects > Faculty of Basic Sciences > Department of Biology Faculty of Basic Sciences > Department of Biology |
||||||
Date Deposited: | 09 Jul 2019 07:45 | ||||||
Last Modified: | 09 Jul 2019 07:45 | ||||||
URI: | http://repository.uma.ac.ir/id/eprint/7597 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |