The Role of Organic farming in Sustainable Development

اسفندیاری, مطهره and حکیم زاده اردکانی, محمد علی The Role of Organic farming in Sustainable Development. In: 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture, August 2019, Ardabil, Iran.

[img] Text
BB-00300-AC.pdf

Download (697kB)

Abstract

Food security is one of the main factors in ensuring individual and social health and contributes to the development of society. At present, with the emergence of fatal pesticide and fertilizer losses, people around the world are moving away from chemical-based agriculture. They have turned to organic farming based on bio-fertilizers and natural defenses against pests. Farming is one of the strategies for sustainable agriculture that relies on natural methods of pest and disease control, and the use of synthetic pesticides and herbicides, chemical fertilizers, hormones and antibiotics as possible is prohibited. In the agricultural production of plant residues, green manure, manure and compost prescribed, hence addressing organic farming principles and methods for the production of healthy food, free of pesticides and fertilizers is the ultimate goal the consumer health care with a view to protecting the environment and nature is the ecological relationships. In this paper, by analyzing the characteristics and challenges of organic farming to the concerns expressed.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Persian Title: نقش کشاورزی ارگانیک در توسعه پایدار
Persian Abstract: امنيت غذايي يکي از فاکتورهاي اصلي تأمين کننده سلامت فردي و اجتماعي است و ضامن توسعه و پيشرفت جامعه محسوب مي¬شود در حال حاضر با آشکار شدن زیان¬های مهلک سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی، مردم جهان از کشاورزی متکی به مواد شیمیایی فاصله گرفته و به کشاورزی زیستی که بر پایه¬ی کودهای زیستی و دفاع طبیعی نباتات در برابر آفت هاست، روی آورده¬اند، کشاورزي ارگانیک یکی از راهبردهاي کشاورزي پایدار است که استفاده و کاربرد آفت کشها و علف کشهاي مصنوعی، کودهاي شیمیایی، هورمونها و آنتی بیوتیکها تا حد امکان منع شده است. در جریان تولید محصولات کشاورزی از بقایای گیاهی، کود سبز، کود دامی و کمپوست استفاده می¬شود؛ از این رو پرداختن به کشاورزي ارگانیک روشی اصولی و مناسب براي رسیدن به تولید محصولات غذایی سالم و عاري از سم و کود است که در نهایت هدف آن تامین سلامت مصرف کننده با نگرشی به حفظ محیط زیست و ارتباطات اکولوژیکی طبیعت می¬باشد. در این مقاله ابتدا با بررسی کشاورزی ارگانیک به بیان ویژگیها و چالشهای فرا رو می¬پردازد.
Subjects: Divisions > Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Divisions: Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Subjects > Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Date Deposited: 22 Aug 2019 08:55
Last Modified: 22 Aug 2019 08:55
URI: http://repository.uma.ac.ir/id/eprint/9536

Actions (login required)

View Item View Item