Effect of Different Levels of Cinnamon Essential oil on characteristics and composition and Aerobic Stability of Alfalfa Silage

نیازی فر, معصومه and بشارتی, مقصود and نعمتی, ذبیح اله and کریمی, امیر Effect of Different Levels of Cinnamon Essential oil on characteristics and composition and Aerobic Stability of Alfalfa Silage. In: 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture, August 2019, Ardabil, Iran.

[img] Text
C-00305-AB-2.pdf

Download (561kB)

Abstract

This experiment was conducted to investigate the effects of cinnamon essential oil on chemical properties and aerobic stability of alfalfa silage. The experimental treatments included 1. Alfalfa treatment with no additive (control), 2. Alfalfa with cinnamon essential oil at a level of 60 mg / kg 3. Alfalfa and cinnamon essential oil with a level of 120 mg / kg, which was heated at room temperature for 60 days and the obtained data was analyzed in a completely randomized design. The pH of all treatments was lower than 4.55, the control treatment had a higher pH than the other treatments (P <0.0001). Adding essential oil to alfalfa silage significantly decreased total volatile fatty acids and significantly increased water soluble carbohydrate compared to control (P <0.0001). Aerobic stability was affected by the experimental treatments and the lowest aerobic stability was in the control treatment (77 h after exposure to air) (P <0.0001). The results showed that the addition of essential oil improved the chemical properties and aerobic stability of alfalfa silage.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Persian Title: تاثیر سطوح¬مختلف اسانس¬دارچین بر ترکیبات و خصوصیات¬شیمیایی و پایداری¬هوازی سیلاژ یونجه
Persian Abstract: این آزمایش به منظور بررسی اثرات اسانس دارچین برخصوصیات شیمیایی و پایداري¬هوازي سیلاژ یونجه انجام شد. تیمارهاي آزمایشی شامل1. تیمار یونجه بدون افزودنی (شاهد)، 2. یونجه همراه با اسانس دارچین با سطح 60 میلی¬گرم بر کیلوگرم 3. یونجه بعلاوه اسانس دارچین با سطح 120 میلی¬گرم برکیلوگرم بودند که به مدت 60 روز در دماي اتاق سیلو شدند. داده¬هاي بدست¬آمده در قالب طرح¬آماري کاملاً تصادفی آنالیزگردید. pH تمام تیمارها کمتر از 55/4 بود، تیمار شاهد در مقایسه سایر تیمارها pH بالاتری داشت (0001/0>P). اﻓﺰودن اسانس¬گیاهی به سیلاژ یونجه سبب کاهش معنی¬داری در کل اسیدهای چرب فرار و افزایش معنی¬دارکربوهیدرات محلول در آب نسبت به شاهد ¬شد (0001/0>P). پایداری هوازی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و کمترین مقاومت در برابر فساد پذیری مقدار مربوط به تیمار شاهد بود (77 ساعت پس از قرارگرفتن در مجاورت هوا) (0001/0>P). نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن اسانس باعث بهبود خصوصیات شیمیایی و پایداری هوازی سیلاژ یونجه شد.
Subjects: Divisions > Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Divisions: Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Subjects > Conferences > 2nd International and 6th National Iranian Congress on Organic vs. Conventional Agriculture - August 2019
Date Deposited: 24 Aug 2019 08:12
Last Modified: 24 Aug 2019 08:12
URI: http://repository.uma.ac.ir/id/eprint/9845

Actions (login required)

View Item View Item